10 tips til Meløyhøsten

Er du av de som gleder deg til høsten? Til klar luft og skarpe farger? Til kortere og mørkere kvelder, med tid for inneaktiviteter og fyr i peisen? Meløyhøsten har mye å by på. Her får du tips til hva du kan gjøre i Meløy i høst.

1.   Tur på Glomfjellet

Mange mener høsten er den perfekte tiden for å besøke Glomfjellet. Her kan du nyte lange og korte vandringer i en helt særegen natur. Ta gjerne med fiskestanga, men husk fiskekort.

2.   Nyt ei god bok

Regnværsdager kommer, helt garantert. Legg turen innom Meløy bibliotek og finn boka for deg. På www.meloybibliotek finner du åpningstider, og kan gjøre et søk i titler. Her kan du også laste ned appen Bookbites, som gir deg tilgang til ebøker og lydbøker gratis. Ei god bok foran peisvarmen blir aldri feil.

3.   Overnatting ute under stjernehimmelen

Ta noen overnattinger ute under stjernehimmelen i høst. Tenn bål, ha med en god sovepose og varme klær, og nyt mørket og lyset fra stjernene.

4.   Fortsett badesesongen i Meløy fritidsbad

Er du glad i å bade? Forsett sommeren inne i Meløy fritidsbad. Her kan du varme deg i terapibassenget, trene lengder i svømmebassenget eller kanskje ta turen i sklia sammen med ungene.

5.   Gjør deg kjent med lokal historie

Nordlandsmuseet inviterer gjennom høsten til historisk onsdag på Ørnes handelssted. Her får blant annet høre om spionflyet U2, som satte Nord-Norge på kartet under den kalde krigen. Programmet for historisk onsdag finner du i kulturkalenderen for Meløy.

6.   Peak Meløy

Bli med å sanke topper på Peak Meløy søndag 20. september. Du kan velge mellom 3, 6 eller 8 topper, samt en sentrumsrunde som passer for deg med barnevogn eller rullator. Les mer om arrangementet på www.meloy.kommune/peakmeloy.

7.   Ta med familien på kanotur

Lån en kano på Meløy Utstyrssentral og ta med familien på en ny type søndagstur. På utstyrssentralen får du låne alt du måtte trenge av turutstyr til en rimelig penge. Informasjon om Meløy utstyrssentral finner du på www.meloybibliotek.no

I kano på neverdalsvatnet. Foto av Åge Magnussen.

6.   Sjekk ut det lokale kulturtilbudet

Kan det friste med en operapub, strikkekvelder eller et skrivekurs? Meløy har et rikt kulturliv, og høsten bruker å by på mange gode opplevelser. På kulturkalenderen for Meløy finner du en oversikt og kan kjøpe billetter.

9.   Tyttebærsanking

Tyttebærene er best etter den første frostnatta heter det, og så er de så enkle å plukke. Vafler med trollkrem etterpå, nam nam!

10. Fang Nordlyset

Bruk høsten til å gå på fotojakt etter nordlyset. På kalde klare kvelder kan himmelen over Meløy by på et fantastisk skue. Legg deg ned og nyt, og husk: ta fram kamera når nordlyset danser som finest over himmelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 gode grunner til å velge Meløy:

Hovedpartnere

Partnere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.