Åpning av aktivitetspark på Engavågen

Fredag 11. september kunne elevene og rektor ved Enga skole endelig invitere til åpning av den nye aktivitetsparken ved skolen.

Den nye parken et kommet i stand takket være et nært og godt samarbeid mellom Meløy kommune, Engavågen grendelag og næringslivsaktører i bygda. Åpningen ble behørig feiret med dans, taler, og leker og selvfølgelig; kake til alle!

Det var lang kø for å prøve den nye zip-linen.

Medvirkning førte til ønske om lekepark

Ønsket om en lekepark ved Enga skole kom opp allerede i 2016 i forbindelse med Nærmiljøprosjektet ledet av folkehelserådgiver Marlene B. Karlsen. Gjennom prosjektet fikk elevene i ulike medvirkningsprosesser anledning til å si hva de ønsket seg for uteområdet på skolen.

-Vi kunne ikke kjøre medvirkningsprosesser med elevene som ikke førte fram til noe konkret, sier Marlene, som derfor i 2018 sendte inn en prosjektsøknad til Kulturdepartementet som gav full uttelling. -Vi fikk 2 millioner, og to år på oss for å realisere parken, forteller hun.

Nå, to år og 2000 dugnadstimer etterpå er parken endelig ferdig, og ungene på Engavågen har fått et nytt flott lekeområde som også er opplyst på kvelden.

Fikk alt vi ønsket oss!

-Vi fikk alt vi ønsket oss, kunne tidligere elev Sofie Torrissen fortelle fra scenen åpningsdagen. I alt har sju elever vært aktive i arbeidet sammen med de voksne, og der det før var bare grus er det nå nye lekeapparater, stor scene med amfi, blåsepark og fargerik gummiasfalt. Parken har blitt den nye møteplassen i bygda både for barn, unge og familier, og takket være belysningen kan man fint bruke parken også etter mørkets frambrudd.

Aktivitetsparken er flott opplyst om kvelden.

-Resultatet vi ser her i dag er mye takket være Svein Erik Nystad ved Enga skole og Trond Berg ved Plan, utvikling og næring i Meløy kommune, forteller Marlene. – Det er disse to som har jobbet fram detaljene, og hatt styringen på prosjektet. Hovedentreprenør for prosjektet har vært John Kildal & Sønner AS.

Imponert ordfører

Ordfører Sigurd Stormo som har fulgt prosjektet siden 2016, kunne i sin tale på åpningsdagen fortelle at han var imponert over arbeidet som er utført, og hvor fort det har gått fra elevene ytret sine ønsker til at parken nå står ferdig. Han fremhevet videre betydningen av å skape gode møteplasser for folk der de bor.

-En slik park vil få stor betydning for lokalsamfunnet, sa han, og viser viktigheten av et godt samarbeid mellom kommune, næringsliv og frivilligheten.

10 gode grunner til å velge Meløy:

Hovedpartnere

Partnere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.