Galleriøya Meløy

Øya Meløy med sine knappe 160 innbyggere kan by på fire fastboende kunstnere og like mange gallerier, og kan med det kalle seg Galleriøya med rette.

Galleriøya Meløy; vel verdt et besøk

I sommer har de fire galleriene på Meløy gått sammen om felles åpningstider enkelte datoer for å trekke flere besøkende ut til galleriene på den vakre øya som ligger en kort fergetur fra kommunesenteret Ørnes.

-Vi kom til en erkjennelse om at det er ganske unikt med fire gallerier på et så lite sted, sier Hanne Hammernes, som drifter galleri GC sammen med sin partner Trond Skoglund.

Trond Skoglund på Galleri GC.

Det har vært viktig for oss å bruke husene, Trond Skoglund.

Galleriene har alle uvanlige og artige lokaler, og viser kunst i fire ulike sjangere. Mens galleri GC har sitt galleri i et gammelt butikklokale fra 50-tallet, har to av de andre galleriene tilholdssted i gamle fjøs og galleri Nisa i en gammel fraukjeller. – Alt dette er med å gjøre tilbudet unikt, fortsetter Hanne, som selv har en forkjærlighet for redesign og omsøm som hun presenterer og selger i en egen avdeling i galleriet.

De fire galleriene ser viktigheten av å samarbeide, og ønsker å bidra til mangfoldet på øya. -Det har vært viktig for oss å skape liv i husene, sier Trond Skoglund, – og å bidra til å skape et levende og attraktivt lokalsamfunn. Håpet er at man med satsingen kan være med på å utvikle øya som en destinasjon som folk kommer reisende til, og at man kan gi folk gode opplevelser utover det som naturen kan tilby.

Galleri Einmo holder til i et gammelt fjøs.

-Meløy har en ro som jeg tror kan være attraktiv for kunstnere, sier Hanne Hammernes. De fire kunstnerne som i dag er bosatt på øya har ingen opprinnelig tilknytning til stedet, men har likevel valgt å bosette seg akkurat her.

-Meløy oppleves som et positivt samfunn. Her er mye kreativitet samlet på liten plass, sier Hanne. I tillegg har vi en «vi ordner det selv» mentalitet som blir en skapende kraft i lokalsamfunnet, fortsetter hun. -Her har vi mange gode krefter som vil mye, og vi har plass til enda flere.

De fire galleriene har felles åpningstid kl. 12.00-16.00 på følgende datoer:
3. juli, 25. juli, 26. juli, 1. august og 2. august.

Vi anbefaler sterkt et besøk.

Om galleriene og kunstnerne

Galleri Meløen

Viser akvareller og malerier av landskap, mennesker og hus.

Karl Olav Aronsen er født i 1967 i Junkerdal i Saltdal kommune. Sitt gjennombrudd som billedkunstner fikk han mens han gikk i lære hos sin mester innen akvarell, Torgeir Schjølberg. Portretter og landskap er ofte hans inspirasjon.

Galleri Meløen.

Galleri GC

Viser fotografier i sort/hvitt, og husflid og redesign fra Unik ReDesign.

Trond Skoglund er født i 1960 i Vadsø, og er selvlært som fotograf. I mer enn 30 år har han fotografert det nordnorske landskapet. Med sine svarthvite fotografier ønsker Trond å skildre ikke bare det storslagne og majestetiske naturlandskapet her nord, men aller helst kultur- og industrilandskapet som mennesket gjennom århundrer har satt sitt preg på.

Hanne Hammernes er født i 1959 og vokste opp i Glomfjord. Hun har en forkjærlighet for redesign og omsøm, og har alltid mange prosjekter på gang. Heimelaga såper er også noen av hennes sortiment.

Galleri GC.

Galleri Nisa

Viser litografier, skulpturer, akvareller, silketrykk og tegninger.

Laila Lorentzen er født og oppvokst på Neverdal. Hun studerte ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, Statens kunstakademi under Per Palle Storm, l`École Nationale Supèrieure des Beaux-Arts, og Les Ateliers de Paris. Hun har stilt ut sine arbeider i Canada, Frankrike, Norge, Japan og har laget monumenter i England og Nord-Norge.

Galleri Nisa med Laila Lorentzen

Galleri Einmo

Viser abstrakte malerier, skulpturer.

Astrid Opdal er født i 1970 i Bergen, og oppvokst i Eivindvik i Gulen kommune. Sammen med sin mann har Astrid åpnet Galleri Einmo i en gammel fjøs, hvor abstrakt kunst møter historien i fjøsveggene. Astrids kunstneriske formspråk er bundet i ulike teknikker der uttrykket er variert i fargebruk, og kontrastfylt med en særegen strek og signatur.

Skulptur hos Galleri Einmo.

 

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.