Kom for naturen, blir for folka!

Hun var på jakt etter et eventyr i nord, og ble fenget av folkene. Han ville ta del i opplevelsen. Nå bor kjæresteparet i Meløy, og trives!

Tett på lærerparet Christine og Flemming

Christine Haatuft (25) fra Larvik har alltid hatt en drøm om å tilbringe et år i Nord- Norge. Etter endt lærerutdanning fikk hun tilbud om jobb på Spildra skole.

-I utgangspunktet skulle jeg bruke ett år her, men jeg har blitt så godt tatt imot av både kollegaer og menneskene som bor her, at jeg ville bli lengre.

Kjæresten, Flemming Lexander (27), som også er lærer, hadde besøkt Christine flere ganger i løpet av tiden hun hadde vært i kommunen, og valgte å komme flyttende til Meløy ett år etter Christine. Sammen forteller de om inkluderende meløyfjerdinger, et godt arbeidsmiljø og heftige naturopplevelser rett utenfor klasserommet.

Skryter av arbeidsmiljøet, og utsikten fra klasserommet

Christine og Flemming er begge lærere ved Spildra skole, som flyttet inn i et nytt skolebygg i 2019. Skolen har i dag 164 elever fra første til syvende klasse. Flemming roser arbeidsmiljøet på skolen.

-Miljøet blant lærerne på skolen er veldig godt. Det er sosialt og vi jobber sammen for elevene. Det er absolutt en delekultur på skolen. Vi kan dele undervisningsopplegg eller finne felles løsninger på utfordringer som eventuelt oppstår.

Han har tidligere arbeidet på større skoler, og mener å se både forskjeller og ulikheter.

-Elevantallet i klassene er ganske likt det jeg har opplevd ved andre skoler, men her er det en klasse per trinn, ikke to eller flere. Det fører igjen til at vi samarbeider mer på tvers av trinnene. Helt i begynnelsen av skoleåret var vi på skoletur med alle elevene på Hornneset. Det var en ny opplevelse for meg, men jeg syntes det var veldig kjekt. Man blir bedre kjent med de andre elevene på tvers av klassene, og fellesskapet og vi-følelsen styrkes betraktelig.

Men den største forskjellen handler ikke om elevene:

-Utsikten fra klasserommet. Den blir jeg ALDRI lei av. Hadde vi jobbet i Bergen eller Larvik ville det ikke sett slik ut. Fjellene her stopper aldri å imponere!

Christine og Flemming med Spilderhesten i bakgrunnen

Fra skolen har Christine og Flemming flott utsikt mot Spilderhesten.

Turopplevelser i kø!

Meløy kommune er en innholdsrik kommune med blant annet nærhet til to nasjonalparker, isbre, 755 små og store øyer, og mange naturperler. Dette gir besøkende og beboere mange muligheter for opplevelser.

-Vi gikk på Skjeggen (904 moh.), og det er den flotteste turen jeg noen gang har gått på! forteller Flemming og fortsetter:

– Det som er unikt her, er at vi har tilgang på både tunge og lette turer, alt innenfor kort rekkevidde. Det går fint an å ta seg en tur etter jobb.

Det står heller ikke på planene til paret:

– Vi har lyst ta turen på rørgata i Glomfjord. Til sommeren har vi lyst å oppleve øyene: Rødøyløva, Bolga og Støtt! Og ikke minst få kommet oss en tur på brevandring, forteller Christine engasjert.

– Og ribtur! – skyter Flemming inn.

Aktiv etter arbeidstid

En av de store fordelene med å bo på et sted som Meløy, er mulighetene som ligger rett utenfor dørstokken på jobb eller hjemme.

– Vi har brukt naturen mye, men vi kan også trekke fram frisbeegolfbanen i Mosvolddalen. Den har vi brukt mye. I tillegg er det kommet en squashbane i Ørneshallen. Det er et kjempeflott møtepunkt. For selv om det finnes “vanlige” tilbud som fotball og håndball, passer disse oss supert, forteller Christine.

Christine og Flemming på tur

Christine og Flemming setter pris på at det er lett å stikke på tur etter jobb. (Foto: privat)

Selv om den nye hverdagen i Meløy byr på mange interessante naturopplevelser, finnes det en tradisjon paret har funnet seg:

– Hver fredag drar vi på MIX å drikker frappe! smiler Christine.

– Noen ganger er det bare vi to, andre ganger blir kollegaer med. Det har vi gjort hver uke siden vi kom.

Tekst og foto: Silje-Mari Karlsen

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.