Meløy – midt i blinken!

Etter tre studie- og jobbår i Tromsø har Arve Fossen (23) og Tina Bjørklund (29) valgt å flytte hjem til Meløy. Nå er paret tilbake i kjente omgivelser i Dalen ved Reipå, med nærhet til famille, dyr og natur.

Etter tre studie- og jobbår i Tromsø har Arve Fossen (23) og Tina Bjørklund (29), flyttet hjem.

En fantastisk plass med mange muligheter for oss!

Siden sommeren 2019 er det unge paret tilbake i kjente omgivelser i Dalen ved Reipå. Her har de etablert seg, med fast jobb for Arve og foreløpig jobbvikariat for Tina.

– Det er godt og trygt i Meløy, og man vet hva man får her. Her mangler vi ingenting, og vi trives veldig godt med å bo hjemme igjen, forteller Tina.

Hun er oppvokst i nabohuset, og i barne- og ungdomstiden var hun omringet av kaniner, katter, hunder, og ikke minst hester. Ridning og stell av hester er fortsatt en viktig del av livet hennes, og i sin nye jobb som fagarbeider ved Ørnes skole får hun anledning til å bruke hestene til terapiridning.

– Det er et spesielt godt miljø for å drive med hest i Meløy, og med egen ridehall på Reipå har jeg flotte muligheter. Dette var veldig positivt da jeg skulle ta valget om å flytte hjem igjen!

Oda og Arve er heldige og har mange ulike dyr på familiegården.

Fersk bachelor

Likevel var det ikke hestemiljøet som gjorde at paret kom hjem. Et jobbtilbud for Arve ble avgjørende.

– Jeg fikk tilbud om fast jobb hos Nova Sea som passet utdannelsen min veldig bra forklarer han. Med en helt fersk bachelor i fiskeri- og havbruksvitenskap fra Universitetet i Tromsø er han ettertraktet i havbruksnæringen. Arve er nå den ene av flere lokalitetsansvarlige hos Nova Sea, som holder til i den nye og flotte driftsbasen i Vågsbotn ved Engavågen.

– Jeg valgte denne veien fordi det var viktig for meg å være sikret jobb etter utdannelsen, og fordi det virket veldig interessant og spennende. – Og det har det blitt, forsikrer han. – Fysisk arbeid og mye utearbeid ute på havet, det er en flott jobb.

Miljøskifte

Tina er barne- og ungdomsfagarbeider med videregåendeløp og læretid i Meløy. Etter rundt ni år i barnehage har hun skiftet beite og takket ja til et vikariat hos Ørnes skole.

– Jeg tenkte det kunne være greit med litt miljøskifte, og jobbe med en annen aldersgruppe, så jeg angrer ikke på det. Nå kan jeg også bruke dyrene og miljøet her på gården i jobben og det mener jeg er utrolig bra. Det er noe med det å være sammen med dyr på denne måten…. en dårlig start på dagen blir raskt glemt når en får stelle med hestene!

.. en dårlig start på dagen blir raskt glemt når en får stelle med hestene!

Foreløpig leier de hus, men har ingen andre planer enn å bli i Meløy.  Etter hvert med forhåpentlig fast jobb for dem begge, vil nok huskjøp eller bygging raskt bli aktuelt. Arve har pendlerjobb, og det er spesielt i helgene at de får tid sammen. -Så da forsøker jeg å dra henne med i alpinbakken i Glomfjord, og hun prøver å dra meg opp på hesteryggen, gliser Arve.

Midt i blinken

Kystkommunen Meløy ligger om lag 100 kilometer sør for Bodø sentrum og flyplassen. Den spektakulære naturen med enorme vannressursene gir grunnlag for Statkrafts omfattende og bærekraftige energiproduksjon. Glomfjord  Industripark er et tyngdepunkt i næringslivet i Nordland, og Meløy regionen har i tillegg et variert og robust næringsliv i bransjer som havbruk, reiseliv, helsetjenester, landbruk og fiskeri.

– Meløy har det aller meste vi kan ønske oss, og for oss som trives i naturen så er Meløy midt i blinken, forteller paret. – Noen ganger snørekjører vi med ski og hest!

Åpent hus

Både Arve og Tina er oppvokst i Meløy og har familiene sine her. Arve på Ørnes, og Tina på Reipå. – Det å ha familien nært rundt seg var jo også en av fordelene med å flytte hjem, sier Tina. Hun er oppvokst i det hun selv kaller et «åpent hus», og med «Meløys mest travle gårdsvei». Stor trafikk hele tiden.

– Det er stort sett bare ett måltid i året der vi vi vet hvem som sitter til bords, og det er på julaften. Ellers i året vet vi aldri hvem og hvor mange som sitter ved middagsbordet når vi kommer inn. De fleste får invitasjon hvis de er i nærheten, smiler hun.  Og det åpne og inkluderende miljøet på hjemgården, der Tina tross alt tilbringer mye av tiden sin sammen med sine to hester, virker å være en viktig del av det å trives for dem begge.

– Vi hadde det veldig fint i Tromsø, altså! Men det er noe helt spesielt med Meløy, på mange forskjellige måter!

Tekst og foto: Ny Næring.

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.