5 flotte turer på ski i Meløyalpene!

Har du hørt om Meløyalpene? De ligger der på rekke og rad, og lokker med sine hvite fine topper og bratte fjellsider som stuper ned i fjordene. Vi gir deg tips til 5 flotte turer som best kan nytes med skiene på.

1. Tverrfjellet 949 meter over havet.

Turen starter fra Glomfjord Alpinsenter. Her er du så heldig at du kan ta stolheisen opp til cirka 500 meter over havet, og spare noen høydemeter på vei opp. Fra stolheisen på toppen er det cirka 400 høydemeter i jevn stigning til du står på Tverrfjellet. Her får du fantastisk utsikt ut over fjorden og øyriket Meløy. Fin nedkjøring, og denne gangen kan du velge å kjøre ned i stolheis lia, eller gå videre og kjøre ned Haugvik løypa før du kommer ned i alpinbakken.

Snowboard kjørere har utsikt fra Tverrfjell i Glomfjord foto av Conne Slettan Olsen

Tverrfjellet byr på en fantastisk utsikt ut mot Bolga og skjærgården rundt. Foto: Meløy kommune.

2. Istinden 1194 meter over havet

Også denne turen starter fra Glomfjord Alpinsenter hvor du kan velge å ta stolheisen opp til cirka 500 meter over havet. Er du riktig sprek kan du legge turen innom Tverrfjellet før du går videre til Istinden. På veien krysser du Glombreen. Vel opp på Istinden får du flott utsikt i alle retninger. Har kan du blant annet se Svartisen, Træna og Lofotveggen. Fra toppen er det mulig å kjøre ned hele veien til alpinanlegget.

Veien til Istinden er lang men har en jevn fin stigning. Fra toppen kan du kjøre helt ned til Glomfjord Alpinsenter. Foto: Marlene B. Karlsen.

3. Ronsfjellet 990 meter over havet

Ronsfjellet er en svært populær topptur i Meløy for skikjørere. Tinden har en øst/vestlig vegg med bratte skråninger ned mot fjorden. Her er det gode snøforhold i store deler av sesongen, og nydelig utsikt hele veien opp. Flott nedkjøring helt ned til fjorden.

4. Svartvasshamran 626 meter over havet

Svartvasshamran er et populært turmål både sommer og vinter. Her starter turen ved skihytta i Spilderdalen på Ørnes. Herfra kan du følge en skogsvei opp til Matvatnet, før du tar av mot Breifjellet og deretter går videre mot Svartvasshamran. Dette er en fin søndagstur for de fleste som liker å gå på ski.

Svartvasshamran er en fin familietur. Er du heldig er det tråkket løype deler av veien. Foto: Marlene B. Karlsen.

5. Botntinden i Kilvika 1217 meter over havet

Botntinden er en markant topp over Kilvik i Holandsfjorden. Herfra er det utsikt mot Svartisen, Glomfjellet og store deler av Meløy. Avhengig av snøforholdene starter turen enten ved elva etter første anleggstunell i Fykan, eller i veikrysset mellom Holmvassdammen og Storglomvassdammen. Herfra går turen opp på Svartisen hvor man krysser en del av breen på vei mot høyde 1259. Man passerer på siden av denne høyden og går ned mot Botntinden som ligger på kanten mot fjorden. Nedkjøringen tilbake til bilen er fin og ikke så bratt, noe som gjør at denne turen er utmerket for nybegynnere på randoski, men også mulig for dem som bruker fjellski.

På tur med erfarne fjellfolk i Meløy Turlag

Meløyalpene byr på ekte skiglede vinteren gjennom, og flere av fjellene våre er ideelle for toppturfolket. Er du ukjent i området og ikke ønsker å gå på tur alene, kan felles turer med erfarne fjellfolk i Meløy Turlag være et fint alternativ.

Meløy Turlag er også et supert utgangspunkt for deg som ønsker å  bli kjent med andre turinteresserte Meløyfjerdinger.

Kontaktinformasjon Meløy Turlag

Stolheisen i Glomfjord kan frakte deg til fjells

Ønsker du å ta turen til Tverrfjellet eller Istinden kan det være fint å ta stolheisen opp, og spare de første høydemetrene. Stolheisen driftes på dugnad av Glomfjord Alpinsenter, og er ikke åpen alle dager. Det kan derfor være lurt å ta kontakt med dem i forkant for å sjekke at heisen går den aktuelle dagen.

Kontaktinformasjon Glomfjord Alpinsenter

Turkart for Meløy kommune

Er du ukjent i Meløy, kan det være lurt å ha med seg kart på turen. Turkartet for Meløy gir deg en god oversikt over turmulighetene i kommunen, med mange turløyper avmerket på kartet og turbeskrivelser i tekst og bilder på baksiden.

Kartet fås kjøpt på Servicetorget ved Meløy rådhus.
Ta kontakt på telefon 75 71 00 00.
Pris kr. 100,-

(Bilde øverst i saken: Kathy Frøskeland). 

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.