Ønsker velkommen til Brestua!

I sommer er det søstrene Line Peggy Pedersen og Anne Marit Oleen som tar imot deg når du kommer til brestua på Svartisen. De to har tidligere hatt stor suksess med å utvikle Rallarbrakka på toppen av Fykantrappa til å bli et viktig reisemål i Meløy. Nå skal de fylle brestua med innhold og gjester, og ser fram til å være vertskap i de vakre omgivelsene.

Tett på Anne Marit Oleen og Line Peggy Pedersen

Aktuell med: Skal være vertskap på Brestua ved Svartisen i sommer
Favorittsted i Meløy: Toppen av Fykantrappa og Meløys vakre skjærgård
Drømmer om: Å bidra til å utvikle Svartisen og Meløy til en reiselivsdestinasjon som blir lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt.

Ønsker velkommen til Brestua og Svartisen!

-Vi har jobbet med turisme og det å fylle en vertskapsrolle i mange år, forteller Anne Marit Oleen.  -Da vi hørte at brestua og Svartisen søkte vertskap kunne vi ikke la sjansen gå fra oss. Her er det bare så vakkert, og vi mener at Svartisen er en nasjonal skatt som fortjener mer oppmerksomhet.

Anne Marit og Line Peggy ønsker at besøket på Svartisen skal være en opplevelse for sjelen, og noe man skal ta inn med alle sanser. Det er derfor viktig at også brestua oppleves som et hyggelig sted å være, med en god og varm atmosfære.

-Vi har hatt et ønske om å sette vårt preg på brestua, forteller Line Peggy. -Noe av det første vi gjorde var derfor å se på fargekart, og planlegge hvordan brestua skulle fylles med innhold. Hver av stuene har fått sitt eget tema, og disken er nå plassert midt i rommet slik at de får bedre kontakt med gjestene.

Anne Marit og Line Peggy har rukket og sette sitt eget preg på Brestua før åpningen. Her sammen daglig leder ved Svartisen AS, Rolf Birger Nilsen.

-Vi er opptatt av den personlige vertskapsrollen og har som mål å få pratet litt med hver enkelt. -Vi er også i gang med å samle gode historier fra området som vi skal formidle til de besøkende.

Like viktig er duften av god og hjemmelaget mat. -Her skal det bakes brød og kaker hver morgen slik at det lukter godt når folk kommer inn, forteller Anne Marit.

Den sterke drivkraften og ønsket om å bidra til å utvikle Meløy som en reiselivsdestinasjon finner søstrene nettopp i møte med folk. – Vi bor på en utrolig flott plass og ønsker å dele den med flere, sier de.

Selv om godt vertskap er viktig, er det likevel den storslagne naturen og Svartisen som skal spille hovedrollen i opplevelsen. – Vi ønsker at gjesten skal ta inn naturen, og kjenne på den unike roen man finner her, sier Line Peggy. -Det er som om tiden stopper opp allerede på kaia, og hverdagen føles langt borte straks man går i land.

Allerede på vei opp fra kaia til Brestua kan man merke at skuldrene kommer litt lavere, og at landskapet gir en egen ro.

-Det er dette møtet med urkraften Svartisen, som gjør at man stopper opp, fortsetter Anne Marit. Mange besøkende som kommer opp til brestua og får se breen for første gang blir bare stående med et wooow! -Vi har opplevd at isen blir som en åpenbaring, og at den fyller folk med refleksjon og ærefrykt.

For Line Peggy og Anne Marit er nærmarkedet viktig, og de ønsker at Svartisen blir et sted lokalbefolkningen oppsøker i fritiden, så vel som andre tilreisende. -Vi ser at det er viktig å ha et godt tilbud til barnefamilier, og har mange ideer for hvordan vi kan tilrettelegge for det lokale markedet. Allerede i sommer vil vi få på plass en familieløype med små opplevelser langs stien, forteller Line Peggy.

-Vi ser fram til møtet med hver enkelt gjest, og til å fortelle historier om naturen og folket som har bodd her og besøkt isen i tidligere tider, sier Line Peggy og Anne Marit samstemt. -Vi har et godt team rundt oss, og skal ta godt imot alle som kommer innom i sommer. -Og vi lover at duften av bakst skal fylle brestua hver dag.

 

 

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.