7 anbefalte padleturer

Meløy har en spennende skjærgård med 755 små og store øyer og området gir mange muligheter for flotte padleturer. Nå er det laget karttavler som viser og beskriver padleleder i øyværene utenfor Bolga og Støtt.

Det er padleklubben Den stille fjerding som har fått produsert karttavlene, i samarbeid med Salten Friluftsråd. Tavlene finner du på øyene Bolga og Støtt, samt i småbåthavna på Ørnes. 

Det har de siste årene utviklet seg et svært aktivt padlemiljø i Meløy, og både på Bolga og Støtt er det mulig å booke kurs og leie utstyr. Det arrangeres jevnlig padletreff, og stadig flere padlere finner veien til perlene i Meløy.

Kart padleruter Støtt
Kart padleruter Bolga

Dette er de anbefalte turene

1. Svenningen rundt

Sted: Støtt
Lengde: 6,4 km/ 3,5 nm.

Varighet: 1,5 time
Lett tur

Ruta tar deg rundt hele øya Svenningen. På turen får du en smak av hva skjærgården her ute har å by på. På yttersiden er det et yrende fugleliv og vi kan nesten garantere et møte med havørna, oter, og kanskje en og annen sel.

Støtt, utsikt mot Innerstøtt og Helløya.

2. Helløya rundt

Sted: Støtt
Lengde: 9,6 km/ 5,2 nm

Varighet: 2,5 timer
Lett tur

En vakker tur rundt Engeløya og Helløya. Her padler du over store grunne områder med kritthvit strand, skjermet mellom øyer, holmer og skjær. Det er flere fine strender å gå i land på om du ønsker rast eller overnatting. Helløya er en del av Støttværet naturreservat.

3. Helleøya-Innerstøtt rundt

Sted: Støtt
Lengde: 15,4 km/ 8,3 nm

Varighet: 4 timer
Middels krevende tur

På denne turen får du virkelig sett indrefileten av det Støtt har å by på. Det er et mylder av vakre, hvite strender. På Innerstøtt og Helløya kan du slå opp teltet. Vær obs på ilandstigningsforbudet på de andre øyene langs ruta.

På Innerstøtt finner du flotte hvite strender.

4. Støttværet rundt

Sted: Støtt
Lengde: 19,6 km/10,6 nm

Varighet: 5 timer
Krevende tur

På denne turen kan du leke deg i brenningene ut mot storhavet, få nærkontakt med fugl- og dyrelivet, og slappe av på en av de mange vakre strendene du passerer. På Svenningen, Innerstøtt, Hundholmen, og Helløya kan du slå opp teltet. Vær obs på ilandstigningsforbudet på de andre øyene langs ruta.

 

Bolga har et aktivt padlemiljø.

5. Sandskjæran

Sted: Bolga
Lengde: 9,0 km/ 4,9 nm

Varighet: 2,5 timer
Lett tur

Dette er en flott tur rundt sørsiden av Bolga og ut til Sandskjæran. På turen padler du nært land og kan nyte synet av lys sandunn, hvite strender og sukkertoppen Bolgtinden. Her kan du velge og vrake i gode landingsplasser dersom du ønsker å ta en stopp. Vi anbefaler uansett en stopp på Sandskjæran.

6. Bolga og Bolgværet rundt

Sted: Bolga
Lengde: 16,5 km/ 8,9 nm

Varighet: 4 timer
Middels krevende tur

Dette er en vakker tur hvor du padler over store grunne områder med kritthvit sand, skjermet mellom øyer, holmer og skjær. Det er flere fine strender å gå i land på om du ønsker det.

Etter en dag i kajakken kan du ta turen opp til Bolgtinden 339 meter over havet.

7. Flatvær – Bolgværet rundt

Sted: Bolga
Lengde: 26,8 km/14,5 nm

Varighet: 6 timer
Krevende tur

Her får du sett hva skjærgården rundt Bolga har å by på; et mylder av øyer, holmer, skjær, og vakre hvite strender. På Flatvær (Flatværet/ Varkgård naturreservat) er det ilandstigningsforbud i perioden 15. april-31. juli. Vær oppmerksom på at det i de ytre områdene kan bli betydelige bølger og drag.

Generelle sikkerhetsregler

Skal du padle på sør- og østsiden av øyværene må du være spesielt oppmerksom på sørlige og østlige vinder. På nordsiden av været tar nordlige og vestlige vinder mest. Solgangsbrisen kommer gjerne på ettermiddagen på fine sommerdager, og kan gi bølger der det er åpent mot nordøst. Vær også oppmerksom på at havtåka kan komme raskt og gi dårlig sikt på vår og sommerhalvåret (dette er vanligst på ettermiddager med svak pålandsvind).

God tur!

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.