Squashbasillen sprer seg i Meløy!

I oktober kunne styret i Ørneshallen endelig ønske velkommen til åpningshelg for Meløys første squashhall. Squashbasillen er i ferd med å spre seg i lokalsamfunnet, og hallen er blitt en ny møteplass for både store og små.

Støtte fra Sparebanken Nord-Norge gav fart

Det var i 2019 at arbeidet med å realisere hallen, som man hadde snakket om i flere år, plutselig skjøt fart. Dette etter at Sparebanken Nord-Norge gikk inn og støttet prosjektet med 1,5 millioner kroner.

-Støtten fra Sparebanken Nord-Norge gav oss troen på at vi kunne gjennomføre prosjektet, Lene-Marie Olsen.

Støtten fra Sparebanken Nord-Norge utløste samtidig midler fra flere andre aktører. Med støtte fra Meløy kommune, Statkraft, Yara, Nordenfjeldske Bykredittsstiftelse og Nova Sea, samt egen finansiering og salg av andeler har styret i Ørneshallen klart å realisere prosjektet på kort tid. Samlet har prosjektet en kostnad på rundt 5 millioner kroner.

-Grunnarbeidet og oppsettet av squashhallen ble gjort høsten 2020, og i sommer kunne endelig banene og montørene fra Tsjekkia få innreisetillatelse til Norge slik at banene kunne ferdigstilles, forteller daglig leder ved Ørneshallen SA, Helge Kolberg.

I Ørneshallen i Meløy er det etablert to nye squashbaner.

Vi ser at squash er en flott familieaktivitet sier daglig leder Helge Kolberg og styreleder Lene-Marie Olsen i Ørneshallen SA.

Rift om timene

Med squashbanene håper styret i Ørneshallen å skape en møteplass for både voksne, ungdom og familier. – Her kan man trene og ha det gøy sammen, sier Lene-Marie. – Vi ser at squash er en flott familieaktivitet. Flere tar med seg hele familien til en treningsøkt, og det er like moro for barna som for de voksne. Allerede nå er det rift om timene, og ettermiddagene er stort sett fullbooket. Også all-idretten ved Ørnes IL har tatt i bruk tilbudet, og har lagt flere av sine treninger for aldersgruppen 3-7. trinn til squashhallen.

Med tiden håper styret å kunne få opp et klubbmiljø slik at man kan kjøre turneringer og kurs. -Vi har et mål om å skape en klubb slik at barna i større grad kan møtes uten foreldrene, og ha en egenstyrt aktivitet, sier Lene-Marie. I dag må man være fylt 12 år for å kunne booke spilletid i hallen.

En plass for alle!

-Det er moro å skape noe for andre, sier daglig leder ved Ørneshallen SA Helge Kolberg på spørsmålet om hvor de finner drivkraften til å gå i gang med et så stort prosjekt. I en tid der det er vanskelig å få opp lagidrett for voksne og ungdom er styret glad for at squashbanene kan bidra til å skape en aktivitet hvor man kan møtes på tvers av generasjonene. -Det er også fint å se at banene er i bruk store deler av dagen.

-Jeg vil oppfordre flere til å prøve seg på squashbanen, sier Lene-Marie. Her er det plass for alle, og man trenger ikke å være medlem av noe lag eller forening for å booke spilletid.

Abonnement og drop-in

Squashhallen har et nettbasert bookingsystem, hvor man kan velge enten å være abonnent eller kjøpe drop-in timer. Squashbanene er åpen for booking fra kl. 05.00-23.00 i ukedagene og fra kl. 09.00-23.00 i helgene.

Mer informasjon om tilbudet og priser finner du på www.orneshallen.no

 

 

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.