Stortinden; en turopplevelse av de sjeldne!

Vi ankommer Fjelltun Gård i Bjærangen og skuer opp mot den høyeste av toppene som ruver bak oss mellom Bjærangsfjorden og Glomfjorden. I alt er vi 16 spente turdeltakere som har meldt oss på turen med Meløy Turlag. Nå skal Stortinden bestiges.

 

Perfekt for deg som utfordres av luftige partier

Dagens turmål er Stortinden med sine 1026 høydemeter, perfekt for oss som liker å utfordres av luftige partier og skikkelig klyveterreng. Dette er ikke en tur som bør gås uten en kjentmann da man må følge ruta nøye og bruke tau enkelte steder for å komme seg til toppen.

En nokså vindstille og over gjennomsnittet fin sensommerdag gjør at svetten renner godt fra de første høydemetrene. Da hjelper det å hvile øynene på den spisse tinderekka som strekker seg tusen meter over fjorden. Man blir minnet på at det faktisk ikke finnes et bedre sted å være på en av sommerens siste dager.

Stortinden i Meløy byr på en luftig turopplevelse

Det er godt å hvile øynene på tinderekka på tur oppover. Foto: Emilie Solbakken.

Et øyeblikk må jeg minne meg selv om at jeg er på fjelltur i heimbygda, og ikke på 71 grader nord.

Jo lengre opp vi kommer, jo mer luftig blir det. På de bratteste partiene er det godt å ha hjelpsomme turdeltakere man kan få ei utstrakt hand og et heiarop fra. I et øyeblikk må jeg minne meg selv på at jeg er på fjelltur i heimbygda, og ikke på 71 grader nord. Det gjelder å ikke få høydeskrekk nå, men noen av deltagerne må etter hvert gi seg etter å ha utfordret seg selv til maks.

Spektakulær utsikt utover hele Meløy

Til tross for en meget spennende oppstigning som gav mange øyeblikk av mestringsfølelse, er det på toppen vi får den største belønningen, i form av en spektakulær 360 graders utsikt utover hele Meløy. Fra Kunna i nord, Helgelandsbukken i sør, og Træna og resten av helgelandskysten i vest. Og hadde det ikke vært for havdisen hadde vi sett Lofotveggen i det fjerne.

På toppen av Stortinden i Bjærangsfjorden i Meløy

Flott utsikt på toppen. Foto: Emilie Solbakken.

 

Vi blir sittende på toppen en god stund og lar utsikten brenne seg fast i minnet mens vi nyter en lunsj som sjeldent har smakt så godt. Man blir plutselig så veldig liten i et så storslått og mektig landskap.

Takk til Meløy turlag!

En siste høydare er det når vi ankommer Fjelltun Gård igjen nesten 9 timer senere, og blir påspandert is fra en av deltakerne som tok snarveien ned. Vel nede fra dagens utflukt sitter jeg igjen med en opplevelse jeg sent vil glemme, en enorm følelse av mestring og flere nye bekjentskaper. Jeg konkluderer med meg selv at dette definitivt ikke blir siste gang jeg melder meg på et slikt eventyr. Takk for muligheten, Meløy Turlag.

 

-Emilie Solbakken-

Her finner du tips til flere flotte turer og opplevelser i Meløy.

 

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.