Tett på Årets Meløy-ambassadør

Møt Finn Nordmo, årets Meløy-ambassadør 2021. Næringsutvikler og friluftsmann med stort engasjement for Meløy.

Tett på Finn Nordmo (79)

Aktuell med:  Vinner av prisen Årets Meløy-Ambassadør 2021
Favorittsted i Meløy: Horntind og Øya ved Storglomvann
Drømmer om: At en hydrogenfabrikk realiseres i Glomfjord

Finn Nordmo

Finn Nordmo (79) er den første vinneren av ambassadørprisen, som ble delt ut av Meløy tett på under Meløyseminaret. Blant mange nominerte var han en klar favoritt hos juryen. Begrunnelsen ligger blant annet i at han gjennom mange år har synliggjort Meløys stolte tradisjon som industrikommune, og samtidig viser omverdenen mulighetene som ligger i det grønne skiftet i Meløy.

Det var fint å bli lagt merke til, sier den ferske vinneren av ambassadørprisen.

Fra Trondheim til Glomfjord

Nordmo kom til Glomfjord i 1975, da etter nesten et tiår i Trondheim hvor han tok sin sivilingeniørutdannelse. Med seg hadde han kone og tre barn. Det første møtet var ikke helt som man skulle tro.

Etter første arbeidsdagen sa jeg at her kom vi ikke til å bli lenge, smiler han.

Men i løpet av kort tid endret denne meningen seg.

–        Det var et fint ingeniørmiljø i Glomfjord. Det var fem eller seks familier som kom hit mer eller mindre samtidig, så vi og barna fikk fort nye venner. I tillegg ble alle nyansatte innkalt til personalsjefen, som oppfordret oss til å bli med på aktiviteter utenom arbeidstiden.

Finn er sikker på at bedriftene som bidrar til et levende lokalsamfunn er mye av grunnen til at de fortsatt er i Glomfjord. Trivsel også utenfor arbeidstiden er en viktig faktor for at folk blir værende.

Friluftsliv i Meløy

–        Jeg valgte å bli med i idrettslaget, og i jeger og fiskeforeningen som jeg fortsatt den dag i dag er medlem av. Man blir kjent med mennesker, og setter røtter. Jeg tenker at det er viktig at vi tar vare på de nye som kommer, å inviterer dem inn.

Nordmo jobbet på Hydro, og steg etter hvert i gradene. Han startet som prosessingeniør, videre til produksjonssjef og senere direktør. Etter 10 år som direktør fikk han valget mellom flere lokasjoner å fortsette sitt arbeid på, og valgte da Sverige. Før han tilbrakte sine siste arbeidsår på hovedkontoret i Oslo.

Sterkt engasjement for næringsutvikling

Da han ble førtidspensjonist i 2004 valgte han å komme tilbake til Glomfjord for å ta mindre oppdrag for Meløy Næringsutvikling, noe som skulle vise seg å bli viktig for industrisamfunnet. Finn har jobbet sammen med Lothar Maruhn, og senere med Stine Estensen i Meløy Utvikling med flere spennende prosjekter og næringsutvikling siden da.

De fleste som har lest avisene de siste årene har nok sett navnet hans, grunnet hans engasjement i Glomfjord Hydrogen. Han har lagt inn mange timer og energi for at denne satsningen skal komme igjennom nåløyet blant annet med leveranser til Vestfjord-fergene.

Hydrogenfabrikk i Glomfjord

Vi går inn en veldig spennende fase nå. Det er avgjort hvilket rederi som får Vestfjordsambandet. Så kommer spørsmålet om hvem som skal levere hydrogen til de nye fergene. Vi føler vi står sterkt, men man vet jo aldri, sier han.

Det er for tidlig å si eksakt hvor mange arbeidsplasser som vil bli, men det vil helt klart være behov for ansatte i årene framover. Nordmo forteller at bedriften har allerede fått flere åpne søknader fra godt kompetente mennesker, både lokalt og globalt.

Aktiv friluftsmann

Man skulle nesten ikke tro at denne særdeles aktive mannen skulle ha tid til å gjøre noe annet? Joda, det har han. På fritiden finner man han gjerne på langrennsski, på fjellet eller med fiskestanga.

Fisketur

–        Meløy er en attraktiv bo og arbeidsplass, fordi den har kombinasjonen av mange spennende arbeidsplasser, med avanserte og artige jobber, samtidig som at det er nærhet til naturen i aller høyeste grad. Kona og jeg er ofte på Glomfjellet. Der finnes det mange perler, hvor man kan gå langt uten å treffe på mange mennesker. Jeg tenker at dette området gjerne kan profileres mer – for det er virkelig mye å vise frem!

Vi gratulerer Finn Nordmo så mye med prisen! Den er vel fortjent!

Tekst og foto: Silje-Mari Karlsen

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.