Tett på padlegleden!

På med tørrdrakten, sjekke vesten, spruttrekk, åre, årepose, pumpe, er glidelåsen helt lukket på skuldra? Telefonen ligger trygt i den vanntette posen. Jeg bærer den gule 4 meter lange plastkajakken ned til vannet. Så er jeg klar!

Tett på padlegleden i Meløy

Det er noe nesten meditativt med den jevne takten, det lille plasker fra åra som tar vannet, roen og stillheten. Hva skjuler seg bak neste odde?

Vi glir stille fremover, og tjelden stikker ikke av der vi kommer langs berget. En teist bryter overflata en meter foran baugen. En nysgjerrig sel lurer på hvem som er inne på hans bukt. Ørna sitter oppe på steinen sin, som en holmens konge. Padling en augustkveld i lav sol langs Glomneset og se krabbene som kryper oppover berget mot lyset. Leke i dønningene mot svaberget i Støttvær, kjenne på kreftene som ligger i bølgene, og mestre det.

Den fantastiske skjærgården vi har i Meløy er et padleparadis.

De mange øyer og holmer danner en labyrint, og flo og fjære krydrer turen med litt spenning – kommer jeg over her? Det trengs ikke mange centimeter dybde før kajakken glir stille over grunna, og sundet vi padla gjennom på tur utover, er blitt ei sandstrand på tilbaketuren.

Å være i kajakken er å oppdage – eller gjenoppdage – sjøen og båtlivet. I en kajakk kommer du tett på havet, luktene, fuglelivet, været, vinden, følelser og stillheten. Noen foretrekker fart for å komme fort frem til målet, for så å bruke tida der. Kajakk-turer i den andre enden av skalaen, for her er hele turen opplevelsen!

Nærheten til vannet, fremdrift kun med egen muskelkraft, og det å faktisk sitte nede i vannet, er veldig forskjellig fra 27 knops fart et stykke over den samme vannflata i cruiseren. Det er en totalopplevelse fra jeg setter meg i setet i min gule glede til jeg er tilbake i fjæra ved naustet. Jeg får brukt kroppen, balansen får trening, og padletur med venner blir en felles opplevelse i vakker natur, og godfølelsen sitter lenge i.

-Astrid Berbusmel-

(Foto: Rett kurs, Åge Hansen)

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.