Kultur

I Meløy finner du et svært aktivt kulturliv på flere ulike felt. Det produseres revy, konserter, festivaler, markedsdager og ulike sammenkomster i et forrykende tempo. Alle bygdene har sine dager og spesialiteter, noe som gjenspeiles i en mangfoldig kulturkalender for Meløy .

I Meløy finner du et svært aktivt kulturliv på flere ulike felt. Det produseres revy, konserter, festivaler, markedsdager og ulike sammenkomster i et forrykende tempo. Alle bygdene har sine dager og spesialiteter, noe som gjenspeiles i en mangfoldig aktivitetskalender for Meløy .

Aktivitetskalender Meløy finner du her

Et aktivt revymiljø med lange tradisjoner

Revymiljøet i Meløy har lange tradisjoner og humoren har alltid vært viktig for oss. Vi liker å samles til sprell og moro, og på Nordnorsk Revyfestival som arrangeres annet hvert år er det fulle hus og stormende jubel i Ørneshallen.

Nordnorsk revyfestival

Nordnorsk revyfestival arrangeres på Ørnes annenhver sommer. Her møtes revylag fra hele Nord Norge til nordnorsk mesterskap i revy. Vinnerne går videre til Norsk Revyfestival som arrangeres på Høylandet påfølgende år.  Under revyfestivalen strømmer publikum til Ørneshallen og det selges rundt 4000 billetter. De dagene det pågår preges Meløy av mye galskap, latter og blide fjes.

En stemning du garantert ikke vil glemme.

Bli med du også!

Er du ny i Meløy og ønsker å gjøre deg kjent med de ulike kulturaktivitetene og våre mange lag og foreninger? Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor for mer informasjon.

Telefon: +47 409 00 575

Aktive revylag

Halsarevyen
– ganske vill, men bætteli snill –

Halsarevyen er en liten, men svært aktiv revygruppe med medlemmer fra 18 år og oppover. Revygruppa elsker å finne på sprell og presenterer hvert annet år en stor revyforestilling på Halsa samfunnshus. De arrangerer jevnlig revypuber, og deltar på ulike arrangement gjennom året. Revygruppen har flere ganger høstet heder og ære på Nord-Norsk Revyfestival, og vant blant annet prisen for beste monolog på festivalen i 2018.

Ørnesrevyen UNG

Ørnesrevyen UNG er ei revygruppe for barn og ungdom i Meløy. Revygruppa produserer alt materialet selv, og opptrer i ulike sammenhenger gjennom året. Gruppen har vunnet flere priser ved Nordnorsk Revyfestival.

Kor og korps er viktige kulturutøvere

Kor og korps er viktige kulturutøvere

Meløy er en sangglad kommune med mange kor. Her finner du damekor, blandakor, mannskor, ungdomskor og barnekor. Korene er hele tiden på jakt etter nye sangglade medlemmer.

MeSDameS

Damekoret MeSDameS har medlemmer fra hele Meløy. Koret ble etablert i 2009 og har siden begynnelsen satt opp en stor forestilling hvert år.  Koret er anerkjent også utenfor Meløy og har et stort publikum Dirigent og kunstnerisk leder er Magne Hanssen.

MeSDameS.

Korpsbevegelsen står sterkt

Korpsbevegelsen har stått sterkt i Meløy helt siden tidlig på 1900-tallet da industristedet Glomfjord var i sin spede begynnelse. Meløy har i alt sju korps fordelt på de ulike bygdene. I de aller fleste finner du en miks av barn, ungdom og voksne.

Bli med du også!

Liker du å synge i kor eller spiller du et instrument? Nye medlemmer er alltid velkomne. Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor så hjelper de deg å komme i kontakt med aktuelle kor og korps.

 

 

Festivaler og dager

Glomfjord vinterfestival

Glomfjord vinterfestival arrangeres hvert år i mars. Festivaluka fylles til randen med ulike aktiviteter som skikjøring, konserter, marked og kostymeopptog. Med det alpine landskapet rundt Glomfjord som ramme, har festivalen utviklet seg til å bli en viktig møteplass for skiglade meløyfjerdinger.

Glomfjordløva lager liv under vinterfestivalen.

Bolga padlefestival – PCKR (Polar Circle Kayak Ramble)

Bolga padlefestival er en nystartet festival med øya Bolga som base. Festivalen skal være et familievennlig treff der målet er å dele padlegleden innenfor trygge rammer. Her handler det om padling og det gode liv mellom Nord-Helgelands vakre holmer og skjær. Området rundt Bolga er et sant paradis for padlere med sine kritthvite strender og krystallklare vann.

Mer informasjon på www.pckr.no

BolgART

BolgART er en kulturell møteplass for lokalbefolkningen og tilreisende til øya Bolga. Med utgangspunkt i lokal kultur og historie skal ulike samarbeidsprosjekt  stimulere til utvikling av både lokale og eksterne kunstnere. Under BolgART inviteres publikum til liveperformances der ulike kunstuttrykk kombineres.

Steinkaimarkedet

Steinkaimarkedet arrangeres hvert år i juli på øya Meløy. Markedet er et møte med den gamle kystkulturen og øyboerne kler seg i tidsriktige kostymer. Her møtes hele Meløy til handel, aktiviteter og hyggelig lag.

teinkaimarkedet på meløya

Steinkaimarkedet på Meløya.

Jæradagen

Jæra er ett av de eldste boligområdene i Glomfjord og husene her er tidstypiske for 1913-1920. På Jæradagen tar beboerne på Jæra oss med 100 år tilbake i tid og skaper magi mellom husene . I tidstypiske klær formidler de stedets historie til de besøkende gjennom mat, håndverk, fortellinger og utstillinger.

Salg av gammeldags godteri under Jæradagen.

Nordlandsmuseet

Nordlandsmuseet har to anlegg i Meløy.

Ørnes Handelssted

Ørnes Handelssted har historie helt tilbake til 1794 da jekteskipper Elling Pedersen fikk privilegier for å drive gjestgiveri og handel her. I dag står tre av bygningene igjen; Hovedhuset, Gammelbakeriet og Smia. I hovedhuset er det utstilling om Ørnes Handelssted og dens rolle i samfunnsutviklinga i Meløy, mens bakeriet har en utstilling om Operasjon Muskedunder. Ørnes Handelssted har sommerkafé og ulike typer arrangementer i gjennom året.

Mer informasjon om Ørnes Handelssted

Meløy Bygdemuseum

Meløy Bygdemuseum ligger på Øde langs FV17. I de to skolebygningene fra 1876 og 1923 formidles lokal skolehistorie i autentiske omgivelser. Museet har også en samling gjenstander fra fiskerbønders liv.

Mer informasjon om Meløy Bygdemuseum

 

Formidling Nordlandsmuseet

 

Meløy Bibliotek

Meløy Bibliotek tilbyr utlån av bøker, både fysisk og digitalt. De har nylig blitt frøbibliotek, og har en rekke arrangementer gjennom året. På biblioteket finner du også Meløy utstyrsentral , der du kan leie det meste av idretts- og friluftsutstyr for en rimelig penge.

Du kan lese mer om Meløy bibliotek og utstyrsentralen her.

 

 

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.