Ågskardet

Ågskardet er porten til Meløy når du kommer sørfra langs kystriksveien. Bygda ligger idyllisk til på sørsiden av Holandsfjorden, og er knyttet til resten av Meløy med fergeforbindelse.

Velkommen til Ågskardet

Bygda Ågskardet har fått sitt navn fordi den ligger i skaret mellom Skarsfjorden i Meløy kommune, og Tjongsfjorden i Rødøy kommune. Bygda har fergeforbindelse til resten av Meløy, og fergeturen fra Forøy på Halsa til Ågskardet tar cirka 10 minutter.

I dag bor her cirka 90 innbyggere. De fleste har sin arbeidsplass innen jordbruk, servicenæringer eller offentlig sektor. I nabobygda Vågaholmen i Rødøy kommune finner du butikken Arnulf Hansen & Co med alt fra dagligvarer, kafe, salg av båt og motor, og drivstoff.

Skole og barnehage

Innbyggerne på Ågskardet tilhører Tjongsfjord skole, som ligger i Rødøy kommune, cirka 8 kilometer fra Ågskardet.

Aktiv fritid

Råkk Huset

Råkk Huset holder til i det tidligere skolebygget på Ågskardet, og er blitt et viktig samlingssted for innbyggerne med kafeen Råkk Cafe som er en 50-talls diner, pub, garnbutikken «Ullkurven» brukthandel med radiomuseum, og musikkforretning.

Råkk Huset har en rikholdig aktivitetskalender med blant annet konserter, quiz- og pubkvelder. Huset fungerer også som bygdas samfunnshus, og Åg grendelag inviterer blant annet til bygdekino en gang i måneden.

Åg frikirke

Like ved fergeleiet finner du Åg frikirke. Det over 100 år gamle kirkebygget fungerer som en møteplass i bygda, og kirkekaffen på søndager kan alltid friste med gode kaker. Første søndag i advent tenner man alltid julegrana her før man går i fakkeltog ned til Råkk Huset.

Tjongsfjord Husflidslag

Tjongsfjord Husflidslag møtes cirka en gang i måneden til ulike typer kurs og aktiviteter. Laget har rundt 30 medlemmer i alderen 40-70 år. Plantefarging, skinnsøm og skinnfelltrykk er noen av teknikkene du kan lære her.

 

 

Utvalgte turer

Teppfjellet

Teppfjellet er et mye brukt turområde på Ågskardet, og turen starter like ovenfor fergeleiet. Du kan følge en oppmerket sti helt helt opp til toppen på 364 meter over havet. Her får du flott utsikt over Ågskardet om området rundt.

Åg grendelag

Åg grendelag jobber aktivt for å skape trivsel og bolyst på Ågskardet. Ønsker du å komme i kontakt med grendelaget? Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor, så hjelper de deg videre.

Telefon: +47 409 00 575

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.