Bolga

Bolga er ei av de nordligste øyene langs Helgelandskysten. Med det karakteristiske Bolgfjellet som stiger som en sukkertopp, 339 meter opp fra havet, er øya lett å få øye når du kommer sjøveien.

Velkommen til Bolga.

Bolgas nære tilgang til fiskefeltet har gjort øya til et attraktivt bosted helt siden vikingtid. I dag har øya rundt 100 fastboende og egen skole, barnehage og butikk. Det er daglige anløp til fastlandet med hurtigbåten Nex1, som går i rute mellom Bodø og Sandnessjøen.

Skole og barnehage

Bolga oppvekstsenter består av Bolga skole og Bolga barnehage. Bolga skole er en 1-10 fådelt skole, og elevgruppen er delt inn i et småtrinn og et mellom/ ungdomstrinn. Bolga barnehage har en avdeling. Som de øvrige skolene i Meløy er Bolga oppvekstsenter godkjent som helsefremmende skole.

Arbeidsplasser på øya

Lakseoppdrett, fiskeri og fiskemottak, og leveranse av maritime tjenester er viktige arbeidsplasser på øya. I tillegg er øya i ferd med å befeste seg som en reiselivsdestinasjon, med aktøren Bolga brygge og fisketurisme i spissen.

Aktiv fritid

For innbyggerne på Bolga er det viktig å inkludere alle i det lille samfunnet. Aktivitetstilbudene blir derfor tilpasset alle aldersgrupper slik at alle som ønsker det får være med.

Bolga fighters

Kampsportgruppa Bolga fighters har treninger en gang i uka. Her er den yngste fem år og den eldste femti år. Treningen tilpasses hver enkelt.

Åpent basseng

Bolga skole har et eget svømmebasseng som i det daglige blir driftet av idrettslaget. Bassenget er åpent halve året, på våren og på høsten, med folkebad eller utleie.

Husflidslag

Husflidslaget møtes en gang i uka og kant tilby aktiviteter som sløyd, strikking og veving. Gjennom året arrangeres flere kurs rett mot ungdommene på øya.

Treningsstudio

Den lokale butikken har etablert et flott treningsstudio i tilknytning til butikken. Her er det mulig å trene hele døgnet, så lenge du har koden til døra.

Bolga brygge

Bolga Brygge er et spise- og overnattingssted, med utsikt rett ut i havgapet. Med den den vakre skjærgården rett utenfor er det naturlig for ivrige sportsfiskere å ta turen hit. I tillegg kan Bolga brygge skreddersy aktiviteter og opplevelser for de besøkende, med alt fra toppturer både vinter og sommer, turer til Svartisen og vandringer i fjellene.

Utvalgte turer

Bolga er ubeskrivelig vakker med flotte kritthvite strender, små holmer og skjær, og Bolgtinden som ruver i midten med grønne enger rundt. Her kan man oppleve det meste på en og samme dag.

Bolgtinden

Den 339 meter høye toppen av øya når du etter en time med svært varierende terreng. Her klatrer du, haler deg opp etter tau, vasser over myr og kryper over en egg. Omtrent halveis må du passe opp for det bratte stupet over Bolgbørra. På toppen får du fantastisk utsikt over øyriket Helgeland.

Bolgbørra

Bolgbørra, lillebroren til den mer kjente Torghatten, er et hull tvers gjennom fjellet på øya. Naturfenomenet er et populært utfartssted for både fastboende og besøkende. Fra Bolgbørra får man utsikt nordover helt til Lofoten på godværsdager og langt sørover Helgeland.

Ruggesteinen

Ruggesteinen ligger på bergene der det tidligere ble tørket klippfisk, på folkemunne kalt Kleppfeskbergan. Her ligger den 60 tonn tunge steinen helt i sjøkanten, og vipper man på et helt spesielt punkt får man steinen til å rugge.  Dette er en spennende og lett tur for hele familien, og på vei mot ruggesteinen beveger du deg i et fantastisk flott kystlandskap med utsikt mot Bolgværet.

I kajakk blant holmer og skjær

Rundt Bolga ligger et fantastisk øyvær kalt Bolgværet. Flere av de 300 holmene og skjærene var tidligere bebodd, men idag er det hyttene som dominerer. I området finner du fantastiske strender med hvit korallsand, og det krystallklare vannet gjør at du ser alt dyreliv under kajakken. Vi anbefaler turen.

Bolga grendelag

Bolga grendelag jobber aktivt for å skape trivsel og bolyst på Bolga.  Ønsker du å komme i kontakt med grendelaget? Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor, så hjelper de deg videre.

Telefon: +47 409 00 575

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.