Engavågen

Engavågen ligger idyllisk til i søndre del av Meløy. Her finner du rester av det gamle kulturlandskapet med duvende grønne enger som strekker seg ned mot fjorden. Rett utenfor finner du et vakkert øyrike med mange flotte turmål.

Velkommen til Engavågen

Engavågen har rundt 800 innbyggere og ligger idyllisk til midt mellom Glomfjorden og Bjærangsfjorden. Rett utenfor Engavågen finner du et vakkert øyvær med øyene Grønøy og Åmøy som de største. Øyene er knyttet til fastlandet med bruer, og mange velger å bosette seg her.

Engavågen har et hyggelig lite sentrum med matbutikk, blomsterbutikk, pub- og spiseri og flotte grøntanlegg. Her kan man møtes til en trivelig prat mens ungene leker i parken.

Skole og barnehage

Enga skole ligger rett ovenfor sentrum og er en kombinert barne- og ungdomskole. På ungdomstrinnet finner du ungdom fra både Engavågen og Halsa.

Vall barnehage er en tre avdelingsbarnehage som ligger idyllisk til i nærheten av Nordtun HelseRehab, cirka tre minutters kjøring fra sentrum. Barnehagen har et stort og innholdsrikt uteområde og nærhet til fjæra, skogen og den flotte Nordtunparken.

Aktiv fritid

Enga skolekorps

Enga skolekorps ble stiftet i 1961 og er et aktivt korps med flere konserter i løpet av året. Spiller du et instrument tar korpset imot nye medlemmer med åpne armer.

Søndre Meløy Idrettslag (SMIL)

SMIL har et allsidig tilbud, og er det eneste idrettslaget i Meløy som kan tilby friidrett. Klubben har et eget friidrettsanlegg på Åmøy. Her arrangeres Åmøylekene hvert år i juni. SMIL har også tilbud innen fotball, håndball og volleyball, i tillegg til barneidrett og egne turgrupper. JKS Arena er klubbens kunstgressbane som ligger i nærheten av Enga skole. Her finner du også  klubbhuset med eget trimrom for deg som liker å trene styrke.

Gode møtesteder

Liker du å kunne møte naboen over en kaffekopp eller ta familien ut på middag? Midt i Engavågen sentrum finner du Øvergården Mathus og på idylliske Grønøy finner du «Solveigs stue» midt i en stor og frodig gammel hage. Her er det åpen kafe med bakstutsalg og middagservering.  Hos Solveig Stue er det også mulig å overnatte.

Kortreist mat

Ivrer du for kortreist mat og hjemmelagede produkter kan du legge turen til idylliske Åmnes gård på Åmøya. Her kan du kjøpe alt fra rabarbra vin, egg, krydderblandinger,  sjokolade, syltetøy, bakverk og håndverk. Er du riktig heldig får du møte på noen skjønne alpakkaer som rusler på tunet.

 

 

Utvalgte turer

Ronsfjellet

Ronsfjellet 990 moh er en fantastisk flott tinde som ligger fint plassert mellom Bjærangsfjorden og Glomfjorden i Meløy kommune. Turen starter i Kildal i Bjærangsfjorden, herfra går det fin traktorvei inn i dalen og fin sti opp til over tregrensen. Derfra er det bare å følge eggen til topps. Dette er et svært populært turmål, spesielt for dem som driver med frikjøring om vinteren. Fra toppen har du fantastisk utsikt utover havet.

Sabotørruta

Under krigen ble rørgata tilknyttet Glomfjord kraftverk sprengt i en sabotasjeaksjon med tilnavnet «Operasjon Muskedunder». Sabotørene den gang kom inn Bjærangsfjorden med ubåt før de gikk inn i Bjærangsdalen og over fjellet til Fykan og Glomfjord kraftverk. Turens høyeste punkt er cirka 800 meter over havet. Dette er en krevende tur, og bør helst gås sammen med lokale guider.

Tursti Nordtun-Oldra

Er du på jakt etter en tur som passer for hele familien kan du bruke turstien som går fra Nordtun til Oldra. Dette er en oppmerket sti med flere gapahuker og benker langs stien. Her finner du også skilt som forteller om dyre- og planteliv i området.  Dette er en mye brukt tursti både sommer og vinter, og den passer ypperlig både til ski og joggeturer. Lengde på stien er rundt sju kilometer.

Engevågen grendelag

Engavågen grendelag jobber aktivt for å skape trivsel og bolyst på Engavågen.  Ønsker du å komme i kontakt med grendelaget? Meløy tilflytterkontor hjelper deg videre.

Telefon: +47 409 00 575

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.