Glomfjord

Industristedet Glomfjord ligger innerst i Glomfjorden, omkranset av høye majestetiske fjell. Stedet har en over hundre år lang industrihistorie og er preget av at man allerede 1918 planla dette som en by.

Velkommen til Glomfjord

Glomfjord har 1200 innbyggere, og er med sin lange industrihistorie vant til å ta imot tilflyttere. Her blir du raskt en del av lokalmiljøet. I Glomfjord bor du tett på det meste. Her er det kort vei til butikken, bassenget, kinoen, skolen og barnehagen, og ikke minst til det fantastiske alpine fjellandskapet som omgir stedet.

Barnehage og skole

Glomfjord skole

Glomfjord skole er en 1-10 skole med elever fra flere ulike nasjoner. Skolen er betydelig oppgradert de siste årene, og har blant annet et helt nytt SFO bygg. Skolen er helsefremmende skole.

Glomfjord barnehage

Glomfjord barnehage er en fem avdelingsbarnehage med totalt 96 plasser. Barnehagen ligger i nærheten av Meløy kulturhus, og det mye brukte friluftsområdet ved lille Glomvann.

Meløy videregående skole

Meløy videregående skole avdeling Glomfjord har tilbud innen for teknikk og industriell produksjon, elektrofag og helse- og oppvekstfag. Skolen har et nært samarbeid med Glomfjord Industripark og Meløy kommune, og elevene er etterspurt både som lærlinger og som kvalifisert arbeidskraft.

Aktiv fritid

Glomfjord Alpinsenter

Glomfjord fikk stolheis allerede i 1952, og siden den gang har alpint vært en viktig aktivitet i bygda. Glomfjord Alpinsenter drives i dag på dugnad, og har to skitrekk og tre bakker med ulik vanskelighetsgrad. I tillegg har man en barnebakke beregnet på de aller minste. Med stolheisen får du umiddelbar tilgang til flotte fjellområder med muligheter for toppturer og pudderkjøring. Her ble blant annet deler av filmen Supervention II spilt inn.

Meløy Fritidsbad

Meløy fritidsbad er et flott badeanlegg med et 25 meters basseng med seks baner. Her finner du også en vannsklie som er populær for både små og store badeengler. I tillegg har de et terapibasseng som holder rundt 34 grader, noe som passer ypperlig for de minste. Meløy fritidsbad har godt besøk året rundt, men i vintermånedene er det ekstra godt å få litt varme i kroppen.

Meløy svømmeklubb

Meløy svømmeklubb holder til i fritidsbadet, med ukentlige treninger og ulike svømmekurs. Informasjon om kurstilbud finner du på www.tryggivann.no.

Meløy fritidsbad har både konkurransebaner og vannsklie.

Glomfjord kino

Glomfjord kino er lokalisert i Meløy kulturhus i Glomfjord. Kinoen har rundt fire filmvisninger i uka, og da alltid de siste og mest aktuelle filmene. Kinokiosker er åpen før hver filmvisning. Driften av kinoen er basert på dugnad.

Glomfjord Idrettslag

Glomfjord Idrettslag har en mer enn 100 år lang historie, og er fremdeles et viktig samlingspunkt i bygda. Idrettslaget har egen kunstgressbane og benytter Glomfjordhallen i Meløy kulturhus om vinteren. Idrettslaget har tilbud innen barneidrett, fotball og ski. I tillegg har de en «Trim i lag» gruppe som ruster opp lett tilgjengelige turstier i Glomfjord, og som inviterer til fellesturer både sommer og vinter.

Aktivt kormiljø i Meløy

Ønsker du å synge i kor?
Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor, så hjelper de deg videre.
Telefon:  +47 409 00 575

Aktivt sang og musikkmiljø

MeSDameS

Damekoret MeSDameS  har medlemmer fra hele Meløy, og velger derfor å legge øvingene til Glomfjord som ligger midt i kommunen. Koret ble etablert i 2009 og har siden begynnelsen satt opp en stor forestilling hvert år.  Koret er anerkjent også utenfor Meløy og har et stort publikum. Dirigent og kunstnerisk leder er Magne Hanssen.

Glomfjord Hornmusikkforening

Glomfjord Hornmusikkforening er et janitsjarkorps som ble stiftet i 1916, og er med det kommunens eldste korps. Korpset inviterer hver desember til konserten «En anderledes jul» hvor de inviterer inn solister og musikere fra Meløy. Konserten spilles for fulle hus i Meløy kulturhus, og enkelte mener at det blir ikke jul uten.

en anderledes jul. foto av Gerd Unni Mikalsen.

Forestillingen «En anderledes jul» sikrer julestemningen hvert år.

 

Festivaler og dager

Glomfjord Vinterfestival

Glomfjord Vinterfestival arrangeres hvert år i mars. Festivaluka fylles til randen med aktiviteter som skikjøring, konserter, marked, quiz, kostymeopptog, og mange andre sosiale arrangement for små og store. Med det alpine landskapet rundt Glomfjord som ramme, har festivalen utviklet seg til å bli en viktig møteplass for skiglade meløyfjerdinger.

 

Kostymetoget er en fast tradisjon under vinterfestivalen.

Jæradagen

Jæra er ett av de eldste boligområdene i Glomfjord. Jæra ble opprinnelig utformet som boområde for arbeiderne knyttet til industrianlegget i Glomfjord, og husene her er tidstypiske for 1913-1920. Jæradagen er et privat initiativ fra Jæra Velforening. Denne dagen går de 100 år tilbake i tid og skaper magi mellom husene på Jæra. Beboerne kler seg i tidstypiske klær og formidler stedets historie til de besøkende gjennom mat, handverk, fortellinger og utstillinger.

Glomfjord grendelag

Glomfjord grendelag jobber aktivt for å skape trivsel og bolyst i Glomfjord. Ønsker du å komme i kontakt med grendelaget? Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor, så hjelper de deg videre.

Telefon: +47 409 00 575

Utvalgte turer

Fykantrappa

I Glomfjord finner du Fykantrappa, Europas best bevarte utendørs tretrapp. Fykantrappa ble bygget i 1919 av Rallarene, som jobbet med å lede vannet fra fjellet og ned til Glomfjord Kraftverk. Trappen som er godt vedlikehold har 1129 trappetrinn og stiger hele 300 høydemeter. Den er et yndet turmål både for Meløyfjerdinger og for turister.  Tar man turen opp får man en minnerik tur og en fantastisk utsikt. Trappen går man på eget ansvar.

Fykantrappa tar deg 1129 trinn og 300 høydemeter til værs.

Láhko nasjonalpark

Fra Glomfjord har du lett tilgang til Glomfjellet og Láhko nasjonalpark. Vandringer her er en opplevelse. Spesielt interessant er Corbels Canyon med vannlåser, grotter og underjordiske elver.

Her leser du mer om Láhko nasjonalpark

I Kvitsteinsdalen renner det ei flott marmorelv.

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.