Halsa

Den naturskjønne bygda Halsa er kjent for sin gjestfrihet og sitt store engasjement innen kultur og idrett. Som nærmeste nabo finner du Svartisen, Norges nest største isbre.

Velkommen til Halsa!

Halsa er ei naturskjønn bygd med cirka 800 innbyggere. Det private næringslivet står sterkt i den lille bygda, noe som gir spennende jobbmuligheter innen flere ulike bransjer. På Halsa finner du mange lag og foreninger innen innen kultur og idrett, og det er stadig arrangementer på kunstgressbanen eller på samfunnshuset.

Skole og barnehage

Halsa skole

Halsa skole er en 1-7 skole som ligger naturskjønt til rett utenfor Halsa sentrum. Skole har lett tilgang til turområder, og har egen løpebane og kunstgressbane på skolen. Som øvrige skoler i Meløy, er Halsa skole godkjent som helsefremmende skole.

Halsa barnehage

Halsa barnehage er en 3 avdelings barnehage som ligger sentralt på Halsa rett ved siden av Halsa skole. Barnehagen har nye og moderne lokaler, med et spennende uteområde og turmuligheter til skog og fjære.

Aktiv fritid

Idrettslaget Halsakameratene

Halsakameratene er et fleridrettslag som kan tilby fotball, ski, volleyball og trimløyper. På Halsa har de en flott ny kunstgressbane og gressbane, samt klubbhus med styrketreningsrom. I Bjærangen 10 minutters kjøretur fra Halsa finner du fantastiske skiløyper.

Hver høst arrangerer klubben Halsaturneringa, hvor cirka 700 spillere deltar. Da er det et yrende folkeliv over hele Halsa.

Halsakoret

Halsakoret et et blandakor med rundt tyve medlemmer. Koret møtes en gang i uka og synger og traller alle typer sjangere. Liker du å synge i kor er det bare å ta kontakt. Koret er alltid glade for å kunne ta imot nye sangere.

Halsahornmusikk

Halsa hornmusikk er et generasjonskorps som møtes til ukentlige øvinger på Halsa samfunnshus. Korpset inviterer til flere konserter gjennom året, og har ofte samarbeid med andre musikalske venner.

Halsarevyen
– ganske vill, men bætteli snill –

Halsarevyen er en liten, men svært aktiv revygruppe med medlemmer fra 18 år og oppover. Revygruppa elsker å finne på sprell og presenterer hvert annet år en stor revyforestilling på Halsa samfunnshus. De arrangerer jevnlig revypuber, og deltar på ulike arrangement gjennom året. Revygruppen har flere ganger høstet heder og ære på Nord-Norsk Revyfestival, og vant blant annet prisen for beste monolog på festivalen i 2018.

Halsa grendelag

Halsa grendelag jobber aktivt for å skape trivsel og bolyst på Halsa. Ønsker du å komme i kontakt med grendelaget? Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor, så hjelper de deg videre.

Telefon: +47 409 00 575

Utvalgte turer

Halsatuva (528 moh.)

Turen opp til Halsatuva starter fra parkeringsplass ved Skogsveien 3 på Halsa. Turen går opp Bjørndalen på skogsvei, og så videre på sti via Halsavatnet opp til Halsatuva. Oppe på toppen kan du nye en storslått utsikt. Ved Halsavatnet er det fine telt- og fiskemuligheter.

Engenbreen (Svartisen)

For å ta turen til Engenbreen (Svartisen) må du ta skyssbåt fra Holandsvika. Vel over på andre siden følger du grusveien 3 km inn mot breen. Etter at du har startet turen oppover bergene deler stien seg etterhvert. Følg den lyseblå merkingen malt på berget. Denne viser letteste vei til en varde som ligger i trygg avstand til breen. Det er lurt å holde god avstand da det stadig løsner isblokker i front av breen.

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.