Meløy

Er du på jakt etter ro i sjela, vakker natur, et rikt fugl- og dyreliv, trivelige naboer, et aktivt foreningsliv og trivelige møteplasser? Alt dette finner du på Meløy, kommunens største øy.

Velkommen til øya Meløy!

Øya Meløy, med rundt 180 innbyggere, ligger bare en kort ferge- eller hurtigbåt tur unna Ørnes. Øya har egen skole, barnehage, kirke, butikk og kafe. Med utsikt til Svartisen mot øst og Lofoten mot vest ligger øya midt i kommunen. Øya har en variert natur, og det er korte avstander fra den flotte Bremnesstranda og opp til øyas høyeste punkt «Meløytiden» med sine 582 meter over havet.

Skole og barnehage

Meløy Oppvekstsenter

Meløy Oppvekstsenter består av Meløy skole og Solsikken barnehage som ligger i vakre omgivelser midt i sentrum av øya. Skolen er fådelt, og er en 1-10 skole. Skolens elever har tilbud om skolefritidsordning i Solsikken barnehage, som er samlokalisert med skolen. Som de øvrige skolene i Meløy, er Meløy oppvekstsenter godkjent som Helsefremmende skole og barnehage.

Rik historie

Meløya er kulturøya i kommunen med sine rester av bosetninger fra tidligere tider, gravhauger og minner fra vikingtiden. På 1500-tallet tilhørte øya adelsslekten Benkestok, og var sentrum for dens store landeiendommer. På øya finner du også Nord Europas nest største trekirke bygget i 1867, som troner majestetisk midt i sentrum av øya.

Meløy grendelag

Meløy grendelag jobber aktivt for å skape trivsel og bolyst på Meløya. Ønsker du å komme i kontakt med grendelaget? Meløy tilflytterkontor hjelper deg videre.

Telefon: +47 409 00 575

Aktiv fritid

Meløy her et rikt lag- og foreningsliv. Til tross for størrelsen har øya både idrettslag, skytterlag, korps og mannskor, sjakklubb, revygruppe og huflidslag. Her er det noe for enhver smak. Dugnadsånden står sterkt og alle bidrar inn i det lille samfunnet.

Utvalgte turer

Meløytinden

Meløytinden er høyeste punkt på øya med 582 meter over havet. Turen starter fra parkeringsplassen ved den vakre stranden Bremnes.  Fra Bremnes er det merket sti, og etter cirka 300 meter kommer du til en skilt som viser vei opp Ellingslettdalen. Når du kommer opp på fjellet går du rett fram til du ser Molivatnet. Deretter følger du sti litt til høyre for ryggen, opp mot Meløytinden.

Røshagtinden

Turen til Røshagtinden (starter i Frøsen, cirka to kilometer fra fergeleiet i Meløysund. Følg sti via Fagervikdalen. Nesten oppe ved Litjvasskjølen tar en av og følger fjellrygg opp til en turkasse som står på platået under Røshagtinden. Det er vanskelig å få opp på selve tinden. Turen er merket med skilt og merkebånd.

Festivaler og dager

Steinkaimarkedet

Hvert år i juli arrangeres Steinkaimarkedet på øya. Her finner du god gammeldags markedstemning med boder, yrende folkeliv, og aktiviteter og underholdning for små og store. Markedet er et møte med den gamle kystkulturen og øyboerne kler seg i tidsriktige kostymer.

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.