Ørnes

Ørnes er kommune- og handelssenteret i Meløy, med et utvalg av offentlige tjenester, og ulike handel- og servicetjenester. Ørnes er trafikknutepunkt i kommunen med daglig anløp av Hurtigruten og Nordlandsekspressen.

Velkommen til Ørnes!

Med sine 1800 innbyggere er Ørnes den største bygda i Meløy. På Ørnes finner du et bra utvalg av butikker, samt større kjeder som Monter, Nille, Felleskjøpet, Møbelringen, Sport1, Vinmonopolet, Vitusapotek og Europris. Her er det fint å ta lørdagshandelen med påfølgende kafébesøk.

Trafikknutepunkt

Ørnes er trafikknutepunktet i kommunen og har daglige anløp av Hurtigruten og Nordlandsekspressen. Herfra går det ferge til øyene Meløy og Bolga, samt til Vassdalsvik i søndre del av kommunen. Det er også mulig å reise mellom øyene i Meløybassenget med hurtigbåten Skarstind. Båtrutene korresponderer med buss til og fra Bodø.

Skole og barnehage

På Ørnes finner du både barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Skolene ligger samlet i Spildraområdet, og er nærmeste nabo til Ørneshallen og Kulturfabrikken Meløy.

Spildra skole

Spildra skole holder til i et helt nytt skolebygg som åpnet i mars 2019. Skolen er en 1-7 skole og har elever fra kretsene Neverdal og Ørnes.

Nye Spildra skole stod ferdig våren 2019.

Ørnes skole

Ørnes skole er en ungdomsskole for kretsene Reipå, Ørnes og Neverdal med rundt 120 elever. Skolen har et helt nytt og moderne aktivitetsbygg med spesialrom for praktisk estetiske fag.

Meløy videregående skole

Meløy Videregående skole avdeling Ørnes har tilbud innen 3-årig studiespesialisering, og kan også tilby påbygging til generell studiekompetanse.

Utsikten barnehage

Utsikten barnehage ligger på Neverdal, sju kilometer sør for Ørnes. Her er barna fra Ørnes og Neverdal samlokalisert fra januar 2020. Utsikten barnehage har 144 plasser fordelt på åtte avdelinger.

 

Aktiv fritid

Ørnes Idrettslag

Ørnes Idrettslag har et variert tilbud til barn, ungdom og voksne. På kunstgressbanen i Mosvolddalen er det stor fotballaktivitet gjennom sommerhalvåret. Om vinteren legges aktivitetene ofte til Ørneshallen eller utendørs.  Idrettslaget tilbyr allidrett rettet mot 1-7. trinn, og lavterskel tilbudet You Act som er rettet mot ungdom. Klubben har også tilbud innen håndball, volleyball, klatring, bueskyting og revy.

Klatreveggen i Ørneshallen gir fin trening.

Ørneshallen

Ørneshallen er en privat flerbrukshall som brukes aktivt av lag og foreninger både for trening, og som sosial arena. Her finner du skytebane, klatrevegg, styrketreningsrom og idrettshall med tribuner. Ørneshallen er et hjerte i bygda, og samler unger og voksne til aktivitet hele uka gjennom.

Meløy ski- og sykkelklubb

Meløy ski- og sykkelklubb drifter Spilderdalen skianlegg, som består av 3 km lysløyper med dobbeltspor og skøytespor. Lysløypa gir deg fine muligheter til å trene selv i vintermørket, og på søndager er det skirenn for ungene. Er det nok snø tråkkes det også løype opp på fjellet fra klubbhuset. På toppen finner du sola, og flott utsikt utover skjærgården.

Sykkelgruppa er aktive i sommerhalvåret med ukentlige treninger, og deltakelse på ulike sykkelløp.

Skirenn i spilderdalen. Foto av Hanne Barvik

Skirenn er alltid populært.

Aktivt kulturliv

Ørnesrevyen UNG

Ørnesrevyen UNG er ei revygruppe for barn og ungdom i alderen 6-20 år. Revygruppa produserer alt materiale selv og er minst mulig voksenstyrt. De har en årlig forestilling, i tillegg til flere mindre opptredener gjennom året. Gjennom deltakelse på nordnorsk revyfestival har gruppa vunnet flere priser og har blant annet deltatt norsk mesterskap i revy på Høylandet.

Kulturfabrikken Meløy

Kulturfabrikken Meløy et et nylig etablert samvirkeforetak som jobber med å revitalisere den gamle gymnastikksalen på Ørnes, og gjøre den om til et samlingspunkt for kulturaktiviteter. Her vil det bli rom for både revyøvinger, bandøvinger, og produksjon av lyd og bilde. I storsalen med scene er det rom for forestillinger, konserter og ikke minst sosiale sammenkomster i bygda. På Kulturfabrikken finner du også lokalene til ungdomsklubben Joker`n.

Festivaler og dager

Nordnorsk revyfestival

Hvert annet år er det latterfest i Meløy med Nordnorsk Revyfestival som ramme. Da samles revylag fra hele Nord-Norge til nordnorsk mesterskap i revy. I tre hektiske dager er det yrende folkeliv og gapskratt både på og utenfor scenen i Spildervika på Ørnes.

Fra Svartvasshamran har du utsikt helt til Træna

Utvalgte turer

Mosvolddalen med gapahuken Knutbu

Med utgangspunkt i Ørnes er det mange flotte turmuligheter. Ti minutters gåtur fra sentrum befinner du deg i flotte turomgivelser i Mosvolddalen.  Her finner du gruslagte veier innover dalen, og området passer ypperlig som turområde for barnefamilier. Turen innover dalen ender opp ved den flotte gapahuken Knutbu. Her får du flott utsikt over Markvatnet på Reipå.

Svartvasshamran

Svartvasshamran kan nås enten fra Mosvolddalen eller fra Spilderdalen. Velger du å starte turen fra Spilderdalen følger du skogsveien opp forbi skihytta i Spilderdalen og opp på fjellet.  Vel oppe får du flott utsikt over skjærgården med øya Træna lengst ute.

For turbeskrivelser, se ut.no

Ørnes grendelag

Ørnes grendelag jobber aktivt for å skape trivsel og bolyst på Ørnes.  Ønsker du å komme i kontakt med grendelaget? Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor, så hjelper de deg videre.

Telefon: +47 409 00 575

Båtliv i den stille fjerding

Båtliv er en viktig del av Ørnes i sommerhalvåret. Trafikken inn og ut av Ørnes småbåthavn er betydelig. Det er trafikk til og fra øynene og mange fritidsbåter som går langs leia. Ungene boltrer seg i små båter, og en og annen kajakk glir forbi til stadighet. Meløy kalles «Den stille fjerding» fra gammelt av. Her er det ofte blikkstille på havet selv når det stormer både nord og sør for oss. Helt perfekt for å dyrke sjølivets gleder.

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.