Reipå

Reipå er den nordligste bygda på fastlandet i Meløy. Her finner du langstrakte enger, flotte strender og høye fjell som innbyr til toppturer. Mange store gårdsbruk og et aktivt ridemiljø setter sitt preg på bygda.

Velkommen til Reipå

Reipå ligger seks kilometer nord for kommunesenteret Ørnes, og har rundt 690 innbyggere. I Reipå sentrum finner du tjenester som matbutikk, byggevare, bilrekvisita, frisør, og den trivelige miljøkafeen med bruktbutikk.

Jordbruk og fiske er to viktige næringer på Reipå. Bygda har flere store moderne gårdsbruk, og ei svært aktiv fiskerihavn som er i sterk utvikling. Reipå har flere unge fiskere med egen båt og kvote.

Skole og barnehage

Reipå skole

Reipå skole er en fådelt 1-7 skole og har i dag 70 elever. Som de øvrige skolene i Meløy er Reipå skole godkjent som helsefremmende skole. Skolen har fine uteområder med ballbinge, sykkelløype og nærhet til flotte turområder.

Reipå barnehage

Reipå barnehage har 78 plasser for barn mellom 0-6 år. Barnehagen holder til i nye flotte lokaler like ved Reipå skole. Barnehagen er godkjent som helsefremmende barnehage, trafikksikker barnehage og ren hånd barnehage, og har fokus på natur, friluftsliv og barns medvirkning.

Aktiv fritid

Meløy Hestesportslag

Meløy har et særdeles aktivt ridemiljø med Meløy hestesportslag i spissen. I 2013 fikk klubben satt opp Sparebank1 ridehall på Reipå, noe som sikrer at klubben kan drive sin aktivitet året rundt. Klubben tilbyr både kurs og stevner som også trekker startende fra andre klubber i Nordland.

I ridehallen på Reipå finner du et aktivt ridemiljø.

Meløy orienteringsklubb

Meløy Orienteringsklubb er en aktiv klubb som har utarbeidet en god og solid turorientering, og har tilgang på mange orienteringskart rundt om i kommunen. Klubben arrangerer både aktivitetsdager og kurs, og enkelte medlemmer deltar i løp utenfor kommunen.

Reipå Hornmusikk

Reipå Hornmusikk har i overkant av 30 musikanter i voksenkorpset. I tillegg har korpset et stadig voksende aspirantkorps. Korpset kan snart feire 50 år, og har øvelser en gang i uka.

Reipå Idrettslag

Reipå Idrettslag  er primus motor i bygda. Hovedaktiviteten er fotball, og idrettslaget har i dag sju aktive lag. Takket være fotballhallen «Sparebank1 Arena» kan lagene trene hele året. Hit kommer det også lag fra hele Salten for å ha treningssamlinger. I tillegg har anlegget stor gressbane og nærmiljøpark.

I 2018 fikk klubben status som kvalitetsklubb av Norges Fotballforbund, noe som blant annet har gitt dem en samarbeidsavtale med Bodø Glimt slik at spillere fra klubben kan hospitere hos Bodø Glimt.

Hvert år arrangerer idrettslaget to cuper; vintercup i mars og sommercup i juni. På disse turneringene samles både lokale og eksterne lag.

Utvalgte turer

Hornneset

Hornneset er ett av Meløys mest attraktive turområder. Her får du oppleve hvite sandstrender, skjærgård, svaberg, åser og variert skogterreng. Flere stier fører deg ut til strendene ytterst på Hornneset, noen langs fjæra andre gjennom flott skog. Området er svært populært og brukes gjennom hele året.

Turen ut mot Hornneset går langs sti og svaberg.

Horntinden

Horntinden på 454 meter over havet gir deg en fantastisk utsikt over majestetiske Kunna og Støtt, og på gode dager ser man helt til Træna. Turen går over berg og lyng, med lette men luftige klatrepartier mot slutten. Dette er stedet for å oppleve de mest fantastiske solnedganger.

Skjeggen

Skjeggen på 904 meter over havet er det høyeste fjellet i ytre del av Meløy. Turen kan være krevende, men på en klarværsdag blir du rikelig belønnet med en fantastisk utsikt når du er vel oppe.

Se ut.no for turbeskrivelser.

Reipå grendelag

Reipå grendelag jobber aktivt for å skape trivsel og bolyst på Reipå. Ønsker du å komme i kontakt med grendelaget? Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor, så hjelper de deg videre.

Telefon: +47 409 00 575

Søk fiskelykken i Reipåvassdraget

Liker du å fiske bør du ta turen til Reipåvassdraget, som består av Svartvatnet, Markvatnet og Reipåelva.  Her fiskes det både laks og sjøørret. Ved Markvatnet finner du en etablert grillplass, og det er også muligheter for å leie båt.

I Reipåvassdraget kan du få både laks og sjøørret.

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.