Støtt

Den vakre øya Støtt, som ligger midt i skipsleia, har en betydelig historie som fiskevær og handelssted.  Her lå fiskerne og ventet på godt vær før overfarten til Lofoten. I dag satser man på opplevelser og reiseliv.

Velkommen til Støtt!

Det lille øysamfunnet Støtt er den nordligste øya i Meløy, med rundt 35 fastboende.  Øya har en rik historie som fiskevær og handelssted. Allerede tidlig på 1800 tallet foregikk det en betydelig handel med Bergen, hvor man sendte tørrfisk sørover, og hentet mel, kaffe og andre importvarer nordover.

Fisk er fremdeles et viktig produkt for øya, og på fiskemottaket har man daglige leveranser fra fiskeflåten. Men det er reiselivet som er den dominerende næringen. Med bakgrunn i handelstedets historie ble Støtt brygge etablert i 2012, med restaurant, overnatting og gjestehavn. Her myldrer det av liv på sommeren, med både båtfolk og andre feriegjester.

Støtt grendelag

Støtt grendelag jobber aktivt for å skape trivsel hos både fastboende og hyttefolk.  Ønsker du å komme i kontakt med grendelaget ? Ta kontakt med Meløy tilflytterkontor, så hjelper de deg videre.

Telefon: +47 409 00 575

Hvilepuls på Støtt

På Støtt er det godt å være. Her kommer du tett på både menneskene og naturen, og hvilepulsen senker seg flere hakk. På den nesten bilfrie øya kan man vandre fritt rundt, og det rolige tempoet gjør at man har god tid til å slå av en prat med dem man skulle møte langs veien. Her kjenner alle alle, og man blir fort en del av fellesskapet. Øya er kjent for sine flotte hvite strender, og en tur rundt øya anbefales. Både til fots og i kajakk.

Utvalgte turer

Svenningplatået og bunkersene

Turen til Svenningplatået er en flott naturopplevelse hvor man i tillegg får oppleve bunkerser og kanonstillinger fra 2. verdenskrig. Utsikten fra platået er spektakulær med storhavet rett utenfor. Herfra kan du se helt til Lofoten i nord, og øyene i Helgeland i sør. Tar du med lommelykt kan du trygt gå inn i bunkersene og ta en titt.

Indre Støtt rundt

Turen til indre Støtt er en flott rundtur på Støtt hvor det ligger til rette for å oppleve det yrende fugle- og dyrelivet på øya. Turen mot den sørlige delen av øya går langs et nydelig strandområde, hvor det er gapahuk, bade- og grillmuligheter.

Gode grunner til å velge Meløy!

Ledige stillinger akkurat nå!

Hovedpartnere

Partnere

Støttespillere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.