Opplevelser

Med sitt varierte landskap kan Meløy tilby et rikt utvalg av opplevelser. Alt lett tilgjengelig.

Brevandring på Svartisen

Svartisen er Norges nest største isbre og fastlands Europas lavest liggende isbre. Navnet Svartisen kommer fra den gamle betegnelsen «Svartis», som beskriver den karakteristiske dype blåfargen i isen, med kontrast til den hvite snøen.

I Meløy er Svartisen lett tilgjengelig via brearmen Engenbreen. Fra kaia hvor du kommer i land med skyssbåten, er det kun ti minutter behagelig sykling før du begynner på turstien opp til isen.  Selve turen opp bergene til isen tar cirka 20 minutter og passer fint for barnefamilier.

Skyssbåten har sykkelutleie.

Sikkerhet

Engenbreen er i konstant bevegelse og isen siger nedover fra breplatået og skyver fronten foran seg.  Isen kalver til stadighet, det betyr at isblokker brekker av breen i forkant og på sidene. Blokker på flere tonn kan løsne og er et konstant faremoment. Du må derfor ha en sikkerhetsavstand på minst 100 meter.

Booking av bretur

Ønsker du en tur på breen må dette gjøres med godkjent turguide.

Øyhopping i skjærgården

Meløy er et øyrike med sine 755 store og små øyer. Flere av øyene er bebodd, men du finner også de små holmene hvor du kan gå i land helt alene. På øyene finner du flotte turområder med topper som bør bestiges, og hvite strender som innbyr til en dukkert etter turen.  Flere av øyene kan tilby både overnatting, matopplevelser og aktiviteter for folk som ferdes langs leia.

Se 177nordland.no for oversikt over båtruter.

Skikjøring i Meløyalpene

Meløyalpene reiser seg bratt 1000-1500 meter fra fjorden og er et eldorado for frikjørere. Selv om området ennå er temmelig ukjent i frikjøringsmiljøet, finner stadig flere veien til Meløy på jakt etter pudderet. Oppstigningen begynner gjerne helt nede ved fjorden, og utsikten du får på toppen er ubetalelig. Skisesongen er som regel fra februar og ut mai. 

Er du ukjent i området bør du ta med deg en kjentmann, eller ta kontakt med lokale guider før du legger ut på tur.

Glomfjord alpinsenter

Glomfjord fikk stolheis allerede i 1952, og siden den gang har alpint vært en viktig aktivitet i Meløy. Glomfjord Alpinsenter drives i dag på dugnad, og har to skitrekk og tre bakker med ulik vanskelighetsgrad. I tillegg har man en barnebakke beregnet på de aller minste. Stolheisen ble skiftet ut i 2003 og blir driftet av alpinsenteret. Med stolheisen får du umiddelbar tilgang til flotte fjellområder med muligheter for toppturer og pudderkjøring.

Informasjon om snø og kjøreforhold finner du her.

Fykantrappa
1129 trinn til værs

Fykantrappa er Europas best bevarte utendørs tretrapp, og ble bygget i 1919 av Rallarene som jobbet med å lede vannet fra fjellet og ned til Glomfjord Kraftverk. Trappen har 1129 trappetrinn og stiger hele 300 høydemeter. Den er et yndet turmål både for Meløyfjerdinger og for turister.  Tar du turen opp får du en minnerik tur og en fantastisk utsikt. På toppen finner du Rallarbrakka som har servering av mat og drikke i sommerhalvåret.

Kajakk

Blant holmer og skjær

Meløy oppleves av mange som et padleparadis med sine mange holmer og små øyer i skjermet farvann og med krystallklart vann. Er du nybegynner anbefaler vi deg å ta et kajakkurs som gir deg grunnleggende ferdigheter før du legger ut på tur. Ta gjerne kontakt med padleklubben den stille fjerding for informasjon om kurs og anbefalte turer.

Med nærhet til breen

Du trenger ikke dra til Svalbard eller Grønland for å oppleve isfjell som flyter rundt kajakken din mens du nyter utsikten til den kalde og blåe isbreen. Ved Storglomvatn kalver fire brearmer fra Svartisen store mengder is ned i vatnet.  Vi anbefaler at du tar kontakt med lokale guider før du legger ut på tur.

Les mer om turen på beyondlimits.no

Les mer om aktiviteter og opplevelser i Meløy på:

visitmeloy.no
gotomeloy.no

10 gode grunner til å velge Meløy:

  1. Kort vei til jobb og skole
  2. Daglige turer i kajakk
  3. Meløyalpene venter på deg
  4. Samhold og skaperkraft
  5. Trygt for ungene
  6. Utrolig vakkert
  7. Svartisen blir nærmeste nabo
  8. Lahko nasjonalpark venter på deg
  9. Spennende og innovativt næringsliv
  10. Du blir del av et rikt kulturliv

Hovedpartnere

Partnere

Lukk video

Denne siden benytter seg av cookies.